Η Στέλλα Καπεζάνου ολόγυμνη στο Playboy

Καλώς ήλθατε στο μεγαλύτερο αρχείο Ελληνίδων διασημοτήτων στο διαδίκτυο.

Η σελίδα είναι διαθέσιμη μόνο για μέλη. Εγγραφή μελών & πληροφορίες στο admin@ellinides.net (εφάπαξ συνδρομή μέσω αποστολής αριθμού PaySafe κάρτας αξίας 100 ευρώ).

Αρχείο με 4.000 φωτογραφίες (σε άλμπουμ) & 500 βίντεο (σε webm μορφή ώστε να παίζουν στον browser) περίπου 85 GB.Αφέντρες
Ρόλοι
Χοτ
Τσατ
Ιστορίες
Γκει
Εξπρές
Αγγελίες
Ώριμες
Μαρία

stellakapezanou@gmail.com

Παρακαλω να καταργησετε ολες τις φωτογραφιες μου απο τον ιστοτοπο σας, καθως και οποιαδηποτε αναφορα στο ονομα Στελλα Καπεζανου (Stella Kapezanou).

Συμφωνα με την αποφαση της Ευρωπαικης Ενωσης για το Δικαιωμα Στη Ληθη (Directive 95/46/EC of the European Parliament and of the Council of 24 October 1995 on the protection of individuals with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data), εχω το δικαιωμα να αποφασιζω η ιδια ποιες φωτογραφιες η αναφορες στο προσωπο μου θα δημοσιευονται στο διαδικτυο.

Επιπλεον, σας παραθέτω αποσπάσματα από το σκεπτικό της υπ’ αριθμ. 4661/2004 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (την οποία επισυνάπτω στο παρόν), με την οποία κρίθηκε ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες μου που είχαν δημοσιευθεί (και οι οποίες αποτελούν το περιεχόμενο την κατάργηση του οποίου αιτούμαι) ήταν παράνομες και ληφθείσες δίχως την συναίνεση μου, οι δε παρανομήσαντες, εκδότες του περιοδικού «playboy “ καταδικάστηκαν και μου κατέβαλαν € 40.000.
Συγκεκριμένα, «…τα άρθρα 57 και 59 του Αστικού Κώδικα παρέχουν το δικαίωμα απόκρουσης κάθε παράνομης προσβολής της προσωπικότητας. Ως τέτοιο νοείται το προστατευόμενο από το Σύνταγμα (άρ. 2 παρ. 1) σύνολο αξιών που απαρτίζουν την ουσία του ανθρώπου. Οι αξίες αυτές δεν αποτελούν αυτοτελή δικαιώματα αλλά εκφάνσεις του ενιαίου δικαιώματος επί της ιδίας προσωπικότητας. Εκδήλωση της προσωπικότητας αποτελεί και η εικόνα του ανθρώπου, η οποία ανήκει όχι στο κοινό αλλά μόνο σε εκείνον που παριστάνει, για το λόγο δε αυτό, η αποτύπωσή της με φωτογράφηση ή με άλλο τρόπο ή η έκθεση της δημοσίως προσβάλλει αυτοτελώς την προσωπικότητα αυτού που εμφανίζεται στη φωτογραφία, χωρίς να είναι αναγκαία, αλλά ούτε βεβαίως και να αποκλείεται, η προσβολή άλλων αγαθών της προσωπικότητάς του. Το παράνομο της προσβολής της προσωπικότητας κάποιου με την αποτύπωση ή την έκθεση της εικόνας, αίρεται με τη ρητή ή σιωπηρή συναίνεση ή έγκρισή του. Η συναίνεση του ενδιαφερομένου, για τη δημοσίευση της φωτογραφίας του, καλύπτει, αν δεν συμφωνήθηκε αλλιώς, μόνο το σκοπό για τον οποίο δόθηκε. Εξάλλου η συναίνεση μπορεί να έχει και συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, ακόμα όμως και τότε είναι ελεύθερα ανακλητή και η μετά την ανάκλησή της λήψη ή έκθεση φωτογραφιών συνιστά προσβολή της προσωπικότητας έστω και αν η ανάκληση αποτελεί ενδεχομένως αθέτηση ενοχικής σύμβασης.»
Οι εν λόγω φωτογραφίες μου προορίζονταν για δημοσίευση σε συγκεκριμένο περιοδικό και ουδέποτε έδωσα άδεια ανάρτησής τους στο διαδίκτυο, καθώς ως το απεικονιζόμενο πρόσωπο, είμαι η μόνη αρμόδια για να επιτρέψω δημοσίευση του συγκεκριμένου περιεχομένου. Σε κάθε δε περίπτωση, ήδη με το παρόν, αίρω τη συναίνεσή μου για καθ’οιονδήποτε τρόπο δημόσια προβολή των εν λόγω φωτογραφιών.
Περαιτέρω, «…Πνευματική ιδιοκτησία στη φωτογραφία, δεν έχει το εικονιζόμενο πρόσωπο, αλλά μόνο ο φωτογράφος ως δημιουργός αυτής. Όμως, το εικονιζόμενο πρόσωπο, μολονότι δεν έχει δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στη φωτογραφία, έχει το δικαίωμα σε αυτή που απορρέει από την προσωπικότητά του. Τα δύο δικαιώματα συγκρούονται. Η σύγκρουση πρέπει να λυθεί με στάθμιση των εκατέρωθεν εννόμων αγαθών. Ενόψει του ότι οι διατάξεις του αστικού κώδικα που προστατεύουν την προσωπικότητα αποτελούν εξειδίκευση της θεμελιώδους και μη δυνάμενης να αναθεωρηθεί διάταξης του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος, η στάθμιση αποβαίνει υπέρ του δικαιώματος του προσώπου στην εικόνα του και συνεπώς πρέπει να γίνει δεκτό ότι ο μεν φωτογράφος έχει το δικαίωμα να διατηρεί το «αρνητικό» της φωτογραφίας και να μεταβιβάζει το περιουσιακό του δικαίωμα επί της φωτογραφίας, το εικονιζόμενο όμως πρόσωπο μπορεί να επιτρέπει ή να απαγορεύει κάθε χρήση της φωτογραφίας του παρά τη θέλησή του από τον εκάστοτε δικαιούχο του περιουσιακού δικαιώματος επί της φωτογραφίας του.»
Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι, κάθε ανάρτηση ή δημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο είναι παράνομη και για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο περιεχόμενο πρέπει να αφαιρεθεί ως παράνομο και συνεπώς το αίτημά μου για κατάργηση του εν λόγω περιεχομένου είναι καθόλα νόμιμο. Πολλώ δε μάλλον που αναρτήσεις/δημοσιεύσεις που περιέχουν το συγκεκριμένο, ούτως ή άλλως παράνομο, περιεχόμενο, στερούνται της συγκατάθεσής μου και συνεπώς, βάσει του δικαιώματος στην εικόνα μου, νομίμως αιτούμαι την κατάργηση του εν λόγω περιεχομένου, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, καθώς έχω άρει τη συγκατάθεσή μου προς τούτο.
Σε κάθε δε περίπτωση, ήδη με το παρόν, απαγορεύω οιαδήποτε χρήση των φωτογραφιών μου ακόμα κι αν η ανάρτησή τους στους ιστότοπους όπου εμφανίζονται βασίζεται σε νόμιμο πνευματικό δικαίωμα, καθώς, βάσει του ως άνω σκεπτικού η προστασία του δικαιώματος στην εικόνα μου υπερτερεί έναντι κάθε πνευματικού δικαιώματος τρίτου επί των φωτογραφιών.

Παρακαλω, ενημερωστε με για την διακπεραιωση του αιτηματος μου.

Στελλα Καπεζανου

CommentNetwork Member Sites